Дневна временска прогноза во градот Битола

Сабота, Јануари 27, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:51, Зајдисонце 16:45.
Месечината:  Изгревање на Месечината 18:25, Заоѓање на Месечината 08:04, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно -1+4 °CМногу облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 65-76%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 72-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +3+5 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 53-63%
Облачност: 33%
Атмосферски притисок: 951-952 хПа
Прегледност: 66-100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -2+2 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 63-66%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 952-953 хПа
Прегледност: 67-100%