Дневна и детална временска прогноза во градот Битола

Петок, Јануари 26, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:51, Зајдисонце 16:44.
Месечината:  Изгревање на Месечината 17:21, Заоѓање на Месечината 07:37, Месечна фаза: исчезнат Месечина исчезнат Месечина
 Геомагнетно поле: мала бура
 Ултравиолетови индекс: 2 (низок)
ноќод 00:00 до 06:00Јасно -3-1 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 83-86%
Облачност: 19%
Атмосферски притисок: 949 хПа
Прегледност: 66-100%

утроод 06:01 до 12:00Јасно -3+4 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 57-83%
Облачност: 36%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +3+6 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 46-61%
Облачност: 16%
Атмосферски притисок: 949-951 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Јасно -1+2 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 22 км/ч
Релативна влажност: 68-77%
Облачност: 46%
Атмосферски притисок: 951 хПа
Прегледност: 100%