Битола: Сончево време со мала до умерена облачност

Четврток, Ноември 16, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:23, Зајдисонце 16:16.
Месечината:  Изгревање на Месечината 09:49, Заоѓање на Месечината 18:26, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 2,4 (низок)
ноќод 00:01 до 06:00Дожд +5+8 °CДожд

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 7-14 км/ч
Ветрови налети:40 км/ч
Релативна влажност: 86-89%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947 хПа
Атмосферски врнежи:7 мм
Прегледност: 30-100%

утроод 06:01 до 12:00Јасно +5+10 °CЈасно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 65-90%
Облачност: 31%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 54-100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +8+11 °CЈасно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-11 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 61-78%
Облачност: 52%
Атмосферски притисок: 948-949 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +6+8 °CОблачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 80-84%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 100%