Детална временска прогноза во градот Битола: +3 до +6 °C со кратки дождови

Сабота, Ноември 18, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:25, Зајдисонце 16:14.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:35, Заоѓање на Месечината 20:47, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: тивко
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
ноќод 00:00 до 06:00Снег и дожд +4+8 °CСнег и дожд

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 7-18 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 83-94%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 936-939 хПа
Атмосферски врнежи:6,6 мм
Прегледност:2-62%

утроод 06:01 до 12:00Кратки дождови +3+5 °CКратки дождови

северен

Ветер: нежен бризсеверен, брзина 11-18 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 51-86%
Облачност: 73%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Атмосферски врнежи: 0,2 мм
Прегледност:5-100%

денод 12:01 до 18:00Делумно облачно +3+6 °CДелумно облачно

северен

Ветер: умерен бризсеверен, брзина 11-22 км/ч
Ветрови налети:47 км/ч
Релативна влажност: 44-59%
Облачност: 36%
Атмосферски притисок: 940-943 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно 0+3 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен бризсеверен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 29 км/ч
Релативна влажност: 60-66%
Облачност: 19%
Атмосферски притисок: 943-944 хПа
Прегледност: 100%