Денес времето во Битола ќе биде облачно со дневна температура од +8 до +10°C

Среда, Јануари 17, 2024
Сонцето:  Изгрејсонце 06:57, Зајдисонце 16:33.
Месечината:  Изгревање на Месечината 10:31, Заоѓање на Месечината 23:52, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: нестабилно
 Ултравиолетови индекс: 1,7 (низок)
ноќод 00:01 до 06:00Делумно облачно +1+2 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 14 км/ч
Релативна влажност: 84-89%
Облачност: 39%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 100%

утроод 06:01 до 12:00Делумно облачно +2+7 °CДелумно облачно

југоисточен

Ветер: лесен бризјугоисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 70-88%
Облачност: 96%
Атмосферски притисок: 943 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Облачно +8+10 °CОблачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 7-11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 65-78%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 941-943 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Многу облачно +7+8 °CМногу облачно

јужен

Ветер: лесен бризјужен, брзина 11 км/ч
Ветрови налети: 25 км/ч
Релативна влажност: 80-86%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 940-941 хПа
Прегледност: 100%