БОЖИЌ Е

Автор за Конзули.мк: Марија Бакиевска

Ден на радоста е
Прилика на дарувањето е
Добредојде за уникатноста е
Срцето полно е
А душата како разиграна птица насекаде е!
Неговото раѓање ја донесе надежта на нашето доаѓање!
Неговите години на земјата ги создаде нашите скали до небесата!
Неговите први солзи ја спознаа нашата прва болка!
Неговите први зборови ја напишаа целата наша биографија!
Божиќ е
Ден на насмевките е
И песна за длабочината е
Момент на животот е
Неговите први чекори го навестија патот на нашите небесни чекори!
Неговиот прв допир го оживеа чувството на нашата прва прегратка!
Неговиот живот го навести нашиот живот!