Биографска Магија – Последно прикажување на филмот ,,Наполеон” во Кино Манаки

На 12.12.2023 во Вторник последна проекција во Кино Манаки на фантастичната биографско-историска епопеја „Наполеон“, напишана од Дејвид Скарпа, во режија на Ридли Скот, во 20:00 часот!

Наполеон“ е највисоко рангирано филмско остварување исполнето со спектакл што го детализира подемот и пад на иконскиот француски император Наполеон Бонапарта, кој го игра оскаровецот Хоакин Феникс. Наспроти неверојатната позадина на големите филмови оркестрирани од легендарниот режисер Ридли Скот, филмот го доловува немилосрдното патување на Бонапарта до власт низ призмата на неговата зависност, нестабилната врска со неговата единствена вистинска љубов, Џозефина. Филмот детално ги прикажува наполеновите визионерски воени и политички тактики и најдинамичните борбени секвенци кои биле некогаш снимени.

Продуценти: Ридли Скот, Кевин Џ. Волш, Марк Хафам, Хоакин Феникс

Извршни продуценти: Рејмонд Кирк, Ејдан Елиот, Мајкл Прус

Улоги: Хоакин Феникс, Ванеса Кирб

Дистрибутер: „Academy Award®“ и/или „Oscar®“ е регистрирана трговска марка и сервисна ознака на Академијата за филмски уметности и науки.