Филм во Кино Манаки – ТЕ ДУА, ЖИМИ МЕНЕ со Игор Џамбазов, Тони Михајловски, Атанас Атанасовски…

На редовниот репертоар во киното „Браќа Манаки“ следува најгледаната македонска филмска продукција во 2023 година, од 13.12.2023 Среда од 20 часот до 16.12.2023 Сабота!

Купете си билети 1 час пред проекциите за „ТЕ ДУА, ЖИМИ МЕНЕ“.

Ако умрам, ил’ загинам, немој да ме жалите, маалски зависник, коцкар и хармоникаш, тргаат да вратат купена жена назад од Албанија, стануваат дел од мафијашка зделка и мораат да се справат со низа несекојдневни ликови.

Игран филм, Македонија
2023, 124 мин.
Режија: Марјан Гавриловски
Сценарио: Никола Кузелов
Улоги: Никола Кузелов, Атанас Атанасовски, Валентин Видовиќ, Ангела Стојановска, Сенко Велинов, Тони Михајловски, Игор Џамбазов, Исмаил Касуми, Мирсад Ибази, Мими Таневска, Владо Јовановски, Фирдаус Неби, Елдин Широки, Надица Петрова, Руиш Беговска, Талија Настова.