Важно: Цел сме на сајбер напад преку користење на нашиот Бренд и Име Konzuli.mk

Почитувани во изминатиот ден од 30.01.2024 цел сме на сајбер напад преку користење на нашиот Бренд и Име, Konzuli.mk сакаме да ја известиме јавноста да не подлегнува на измамата и да ги пријават истите страници и лажен профил кој пробаа да прибиерат лични информации и податоци на граѓани преку лажно претставување и злоупотреба на нашиот бренд и фотографии.

Се ова се случува од следните Лажни Профили и Страници:

  1. Лажен Профил:
  2. Врска до Профилот: https://www.facebook.com/Konzuli.mk.1?mibextid=ZbWKwL

Злоупотребена Страница:

Преку овие профили, лицето/лицата извршува злоупотреба на личен идентитет, објавувајќи содржина и информации кои не се вистинити. Ова создава заблуди и може да предизвика штетни последици за нашата репутација и безбедност како и на моите соработници преку прибирање на информации на граѓани, во прилог може да погледнете.

Ви благодариме за вашето сочуство и споделена поддршка која несебично ни ја давате од ден на ден се повеќе, се надеваме за брзa и објективна реакција на надлежните институции за оваа пријава, и најважно – ,,Со Срце за Битола”!

Со Почит,

Конзули.мк.