Саша Ќириќ (Фото)

Саша Ќириќ, еден од најпознатите напаѓачи кои играле за Македонската фудбалска репрезентација. Настапувал во голем број на клубови во Македонија и низ Европа.

Македонски клубови: Металург Скопје, Пелистер Битола, Вардар Скопје.

Странски клубови: ЦСКА Софија, Арау, Нирнберг, Тенис Борусија Берлин, Ајнтрахт Франкфурт, Кикерс Офенбах.