Пелистер – Вечниот Поглед на Димитар Илиевски Мурато

Пелистер, мистичната планина што го чува градот Битола е несекојдневно искуство за сите природолубци. Но во срцето на оваа природна убавина, стои споменикот на Димитар Илиевски Мурато, кој со својот вечен погледед го повикува секој посетител да размисли за историското наследство и македонската храброст. Споменикот стои како муза на врвовите на Пелистер, оставајќи неизбришлива трага во срцата на оние што ја доживеа таа вистинска приказна.

Димитар Илиевски Мурато, легендата што живее!