Временска прогноза во градот Битола, дневната од +4 до +7°C -Јасно

Вторник, Декември 19, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:55, Зајдисонце 16:08.
Месечината:  Изгревање на Месечината 11:40, Заоѓање на Месечината 23:37, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 1,8 (низок)
утроод 06:00 до 12:00Јасно 0+6 °CЈасно

североисточен

Ветер: лесен воздухсевероисточен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 70-84%
Облачност: 12%
Атмосферски притисок: 953-955 хПа
Прегледност: 100%

денод 12:01 до 18:00Јасно +4+7 °CЈасно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: км/ч
Релативна влажност: 70-83%
Облачност: 0%
Атмосферски притисок: 951-953 хПа
Прегледност: 100%

вечерод 18:01 до 00:00Облачно +3+4 °CОблачно

источен

Ветер: лесен воздухисточен, брзина км/ч
Релативна влажност: 81-84%
Облачност: 83%
Атмосферски притисок: 948-951 хПа
Прегледност: 100%