Временска прогноза во градот Битола, дневната ќе биде од +8 до +10 °C -Облачно

Четврток, Ноември 23, 2023
Сонцето:  Изгрејсонце 06:31, Зајдисонце 16:11.
Месечината:  Изгревање на Месечината 13:58, Заоѓање на Месечината 01:46, Месечна фаза: растечка Месечина растечка Месечина
 Геомагнетно поле: активно
 Ултравиолетови индекс: 0,9 (низок)
утроод 07:00 до 12:00Многу облачно +8+9 °CМногу облачно

североисточен

Ветер: лесен бризсевероисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 87-95%
Облачност: 100%
Атмосферски притисок: 947-948 хПа
Прегледност: 28-44%

денод 12:01 до 18:00Облачно +9+10 °CОблачно

источен

Ветер: лесен бризисточен, брзина 4-7 км/ч
Ветрови налети: 18 км/ч
Релативна влажност: 84-91%
Облачност: 92%
Атмосферски притисок: 945-948 хПа
Прегледност: 44-92%

вечерод 18:01 до 00:00Делумно облачно +7+9 °CДелумно облачно

северен

Ветер: лесен воздухсеверен, брзина км/ч
Ветрови налети: 11 км/ч
Релативна влажност: 93-95%
Облачност: 46%
Атмосферски притисок: 944-947 хПа
Прегледност:2-100%